Люк Уудъм стана шампион за 4-ти път в Gymkhana Grid в класа със задно

[URIS id=2808]

Това определено е годината на Йохан Кристофърсън. Пилотът спечели шампионската титла в световния рали крос преди седмица в Кейптаун, а сега успя да се наложи над всички и в Gymkhana GRiD. Форматът е дело на Кен Блок и Monster Energy. На огледални трасета пилотите се състезават за време покрай варели и изкуствени препятствия. За пръв път форматът идва в Африка и Йоханесбург.

На полуфиналите достигнаха очаквано фаворитите Петер Солберг срещу Кен Блок и Андреас Бакеруд срещу Кристофърсън. Бакеруд спечели гонката, но удар на една от гумите му донесе 2 сек наказание и така на финала отиде пилота на VW Polo GTI Кристофърсън. В другия полуфинал Солберг се наложи сравнително лесно над Блок в първото минаване, а на второто американецът рискува, не направи греша, и бе с почти идентично време с норвежеца. На финала двамата съотборници в рали кроса направиха епичен сблъсък, в който спечели по-добрата стратегия на Кристофърсън, който успя да запази гумите си за последния батъл, в който взе голямо надмощие над Солберг, останал без предни гуми.

В класа за две задвижващи колела за 4-та година подред шампион е Люк Уудъм. Пилотът имаше голям късмет, защото съотборника му в Monster Бъгси Биаджони имаше проблеми с колата на полуфинала, а достигналия до сблъсък с него Адам Елдър не издържа на напрежението и направи няколко грешки, което осигури нова титла за Уудъм.
Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации