Добре е да се движите не само за изправността на автомобила си, но и за неговия външен вид. Добре полираната кола ще изглежда сякаш преди малко е излязла от някой автосалон. Знаете ли, че можете сами да полирате автомобила си, така че всички участници в движението да ви завидят? И то да го свършите съвсем сами в домашни условия и без да харчите много пари. Важно е да се погрижите правилно за корпуса, а ние ще ви разкажем как.
Според специалистите полирането трябва да се извършва веднъж на няколко месеца. Между полиранията могат да се използват и различни специални средства, които да поддържат добрия външен вид на автомобила.
За полирането ще се нуждаете от мека памучна тъкан, шкурка, дунапрен, полираща паста и полирол – неща, които са лесни за намиране и не струват кой знае колко скъпо.
Ето и тази не толкова сложна дейност в няколко стъпки:
• най-напред измийте хубаво колата с вода и препарат, ако трябва го направете 2-3 пъти;
• след измиването обезмаслете корпуса;
• нанесете полирол и подсушете повърхността;
• ако се окаже, че по корпуса има места с повредена боя, след обезмасляването, тези петна трябва да се обработят със синтетична глина. След нейното нанасяне, мястото се почиства с шкурка, заглажда се и едва тогава се извършва същинското полиране.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации