Със сигурност, докато шофирате се е случвало да видите автомобил с два ауспуха. Има ли причина те да са два и дали и двата имат практическо приложение? Вероятно сте си задавали тези въпроси.
Като за начало, може да се каже, че в повечето случаи двата ауспуха на автомобила са тунинг, който има за цел да направи машината по-впечатляваща. Освен това, инсталирането на двете изпускателни тръби ще накара колата да „реве“ много по-мощно, отколкото ако е една. Някои специалисти пък твърдят, че инсталирането на две изпускателни тръби е полезно за двигателя.
От практична гледна точка нещата стоят така: в началото двата ауспуха са поставяни само на много мощни двигатели. Става дума за V-образните двигатели с по 6, 8 или 12 цилиндъра. При този вид двигатели цилиндрите са разположени в две линии, като всяка от тези конструкции си има собствен изпускателен колектор.
И така, можем да кажем, че нормалните двигатели се нуждаят само една изпускателна тръба. Привилегията да имат два ауспуха се пада само на много мощни двигатели с голям обем. Използването на разклонена изпускателна система е напълно нормално явление при тях. Видите ли нормален двигател с такова разклонение, със сигурност става дума за тунинг.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации