Когато се сдобиете с употребяван автомобил, винаги има риск километражът да показва нереални стойности.  Целта на тази измама е ясна – да си мислите, че колата е карана по-малко, отколкото реално е.

Ето няколко съвета как да познаете, че се опитват да ви излъжат.

Освен на таблото, пробегът се съхранява и в блоковете за управление, и в ECU. Измамниците често не си блъскат главите да го променят навсякъде, защото е скъпо и трудно, а сменят цифрите само на километража. По този начин лесно можете да ги хванете – като направите по-щателна проверка чрез свързване на специален скенер към возилото.

Има и косвени начини да установите реално колко е карана колата.

Авточастите не са сериозен критерий, тъй като най-износените вероятно са сменени преди продажбата.

Вижте през коя година е произведен предпазния колан – трябва да е същата като тази на колата. Също така проверете състоянието на скоростния лост, волана, повърхностите на педалите, бутоните за управление и седалката на шофьора.

Ако фаровете са мътни, а пробегът уж е 80 000 км, това е признак, че ви лъжат. Фаровете помътняват средно при пробег 200 000 километра.

Спирачните дискове, монтирани на кола, изминала не повече от 50 000 км, също са признак, че данните са манипулирани.

Окачването няма нужда от ремонт при под 100 000 изминати километра.

И накрая ще повторим – не вярвайте на всичко, което ви казват, защото лъжите при покупко – продажба на кола втора ръка са често срещани, за съжаление. Най-добре е да се допитате до доверен човек, който разбира, за да сте по-сигурни какво точно купувате.

Разбира се, че има вариант и да не ви лъжат, въпрос на късмет.

Така или иначе се смята, че употребяваният автомобил е малко лотария, така че ви пожелаваме да сте попаднали на здрав и да не ви създава проблеми.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации