Едва ли има по-подходящо задвижване за Rolls-Royce от електрическите двигатели. Самият CS Rolls го е казал през далечната 1900г.- „Електрическият автомобил е напълно безшумен и чист. Няма миризма или вибрации.”

 След 120 години опити нито един бензинов Rolls-Royce няма толкова плавно и тихо задвижване като това на Nissan Leaf от 2011 г. Не са малко хората които приписват тези качества наTesla Model X 2015 – мощна, тежка кола, способна да изминава дълъг път без да е нужно да се зарежда често. 

Сега смело да можем да кажем, че по тези признаци първенец е новия Rolls-Royce Spectre. Това е огромна кола – дължината и е 5 метра, а широчината 2 метра. Джантите са 23- цолови. Въпреки големите си размери, коефициента на съпротивление е доста приемлив – 0,25. Тежи 2.9 тона и има пробег от 310 мили. Всичките изброени качества напълно оправдават цената му, която започва от  £300k.

Гумите са с диаметър 23 инча, като ускорява от 0 до 62 мили в час за 4,5 секунди. Двигателите са разположени отпред и отзад с обща мощност 585 к.с.

Освен с всичко изброено Rolls-Royce Spectre впечатлява и с запазената си марка – разположената отпред решетка, която е най-широката досега. Тя е до голяма степен непроницаема за въздух, защото няма V12 за охлаждане, като приоритета тук е намаляването на турбулентното съпротивление. Изчистените черти и линии допълват перфектния дизаин.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации