Иранският производител на коли Iran Khodro има план да започне износ на автомобили за руския пазар в края на годината. Двете страни са обект на западни санкции и по този начин смятат да се обединят. Дали това ще се случи до края на 2022 година обаче предстои да разберем, тъй като времето, което остава не е никак много.

Iran Khodro е изнасял за Русия автомобили преди доста време – между 2007 и 2009 г. През лятото на тази година руският президент Владимир Путин посети иранската столица Техеран. Той проведе разговор с иранския си колега Ебрахим Раиси и с върховния водач аятолах Сайед Али Хаменей. Изглежда, че двете страни са стигнали до спогодба и до декември износът ще започне.

Всичко това се случва напук на Запада, тъй като двете страни са на мушката на страните от НАТО и ЕС. Целта им е да засилят двустранното си сътрудничество и по този начин да засилят въшната си търговия.

Идеята на иранците е до три години да изнасят над 100 000 коли на годишна база. За сравнение, в момента бройката е около 20 000. И става дума за износ основно на руския пазар.

Абонирай се
Уведомете за
guest
1 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации