Електромобилите стават все по-масови и удобни за експлоатация, като една от най-важните им характеристики е пробегът с напълно заредена батерия. Компанията Tesla е лидер в тази сфера и продължава да разкрива невероятните характеристики на своите модели.

Само преди дни Илон Мъск обяви, че на пазара излизат обновените версии на Tesla Model S и Model X, които са с увеличен пробег на батериите. Сега босът на компанията разкри официално това, за което се говори от доста време – пробегът на Tesla Roadster II.

 

Според Мъск, това ще бъде електромобилът с най-голям пробег с едно зареждане на батериите, като той ще надхвърли 1000 км. Целта в общи линии е Roadster да стане моделът, който ще покаже максималните възможности на компанията в сферата на новите технологии и производството.

 

Босът на Tesla допълни, че компанията му продължава разработката на безпилотен автомобил, който да може да се придвижва напълно самостоятелно в градския трафик. Засега новата версия на системата няма да бъде пускана в серийно производство, въпреки че вече нейните възможности бяха демонстрирани.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации