Спортното подразделение на BMW работи с пълни сили върху разработката на автономни системи за управление, които ще бъдат поставени на напълно нови модели на марката. От компанията вече обявиха, че се отказват от бъдещото използване на V12 двигатели, като то ще бъде компенсирано от появата на нови електрифицирани агрегати.

Според главния директор на BMW M – Маркус Флаш, цитиран от изданието Car Sales, в компанията внимателно анализират възможността за пускане на пазара на автономен автомобил, който няма предшественик и няма да бъде изграден на някой от вече съществуващите модели на марката.

 

Топ-мениджърът побърза да уточни, че става дума за автомобил, който ще бъде част от М-дивизията на BMW. Флаш отказа да даде допълнителни подробности, като подчерта, че проектът е на „ранна фаза на разработка“ и инженерите още не са избрали оканчателно сегмента, в който ще попадне новият модел.

 

„Има да се решават още много въпроси относно бъдещия автомобил, като един от тях ще бъде и дали той ще разчита на двигател с вътрешно горене, на хибридна система или на изцяло електрическо задвижване“, допълни шефът на BMW M.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации