Неотдавна италианската компания Lamborghini представи хиперколата с повишена проходимост Huracan Sterrato като концептуален модел, но сега става ясно, че е твърде възможно тя да се появи и в серийно производство. Това съобщава изданието Automobile, чийто екип е имал възможност да се повози на вече направения прототип.

След теста, представителите на изданието са разговаряли със създателите на автомобила, според които той има бъдеще като сериен модел. Техническият директор на Lamborghini – Маурицио Реджиани, признава, че компанията не само може да пусне на пазара Huracan Sterrato, но дори и да изкара пари от него.

 

„Използването на 3D-принтери за отпечатване на детайли от каросерията, които ще бъдат от иновационен лек материал ще ни позволи да намалим разходите. А фактът, че имаме готов основа за този модел (стандартния Huracan), също ще ни облекчи финансово, което е много важно при подобни проекти“, коментира Реджиани.

 

В основата на концептуалния всъдеходен автомобил е моделът Huracan Evo, чиято 5,2-литров V10 атмосфеен двигател развива 640 к.с. В случая, пътният просвет е увеличен с 47 мм, а страничното разстояние между колелата е увеличено с 30 мм. За новата версия са предвидени 20-цолови джанти с всъдеходни гуми.

 

Серийното Lamborghini Huracan Sterrato ще струва поне 240 000 евро, като се очаква той да излезе в серия от 500 до 1000 бройки.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации