BMW Vision M Next – футуристичен и вълнуващ електрифициран спортен автомобил, който визуализира бъдещето на BMW.

Той дебютира на конференцията NextGen в Мюнхен и видимо споделя доста сходни черти с i8. Най-новата концепция на компанията представи това, което BMW нарича „D + ACES“ – съвкупност от градивни елементи на бъдещето, които са : дизайн, автономно шофиране, свързаност и услуги.

Визуално, автомобила значително се различава от i8, освен с дизайна и аеродинамиката си, така и с цветовият избор. Изразителната комбинация от оранжево и сиво, придават нотка на индивидуалност. Цветовата комбинация е продължена и в интериора.

Той самият, напомня на космически кораб. Летящите врати се отварят с помощта на лицево разпознаване и вътре ни приветства хед-ъп дисплей с добавена реалност и още много техологични „глезотии“. Тези неща и самото оформление на салона, ни показват желанието на BMW, водачът и автомобила да са едно цяло.

Мощността на M Next Concept е предоставена от четирицилиндров бензиново-електрически хибриден двигател с обща мощност от 600 конски сили (441 киловата). Тази мощност позволява на автомобила да достигне 100 км/ч за умопомрачителните 3 секунди, като максималната скорост е 300 км/ч. В случай, че това не е достатъчно, “Boost +” бутона осигурява допълнителна мощност. Изцяло на електричество, могат да бъдат изминати до 100 километра.

Източник : BMW

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации