Но на практика проблемът с хемороидите се оказва много сериозен. От 100 човека почти половината страдат от това заболяване, често без дори  да знаят за това. Ако хемороидалната болест не се установи навреме, тя продължава да набира сили. Хемороидалните възли представляват кавернозни тела в дебелото черво, които ги има при всеки от нас. Характерно за заболяването е кръвотечение, излизане на възлите от аналния канал и болка. Хемороидалната болест е прогресивно заболяване и с времето тези прояви се засилват… Освен това тя предизвиква сърбежи, раздразнение, кръв и тези неприятните усещания могат да бъдат предизвикани и от други заболявания, изискващи специализирано лечение. Още при първите неудобства в аналната област е желателно да се консултирате с проктолог. ОН КЛИНИК разполага с проктологично отделение, специализирано в премахване на хемороиди и анални фисури без операция.

Причините за появата на хемороидите при мъжете и жените са различни. Ако при жените са следствие на бременността и родилните напъни, то при мъжете водеща роля имат физическите натоварвания – тежък труд или силови спортове. И при двата пола негативно въздейства консумацията на пикантни храни и алкохол. Червеното вино съдържа танин, който не оказва благоприятно влияние върху съдовата стена и отключва описаното оплакване. Злоупотребата с концентрирани напитки води до същия ефект.

Страдащите от хемороиди обикновено късно научават, че съществува безкръвен метод за незабавно справяне с проблема. Именно заради това те удължават разрешаването му като се опитват да притъпят болките с медикаменти или игнорират кръвта върху тоалетната хартия с надеждата, че това няма да се повтори. Но това винаги се повтаря, т.к. хемороидите не изчезват, а преминават в следващата фаза на развитие и все по-често напомнят за себе си.

„Много често пациентите смятат, че ако няма изразена болка, то нe съществува и причина за притеснение– споделя д-р Христозов, главен проктолог в ОН КЛИНИК. Това обаче е неправилен подход. Хемороидите са само едно от многобройните заболяванията на дебелото черво, сред които са полипи, язви, проктит и т.н. Ако се диагностицират навреме и правилно, лечението преминава бързо и без усложнения. До 3-ти стадий се прилага неоперативен метод в амбулаторни условия – без болничен престой. При напреднала фаза на хемороидите рискът от оперативна намеса е голям.”

Най-доброто решение на проблема е неоперативният метод. ОН КЛИНИК прилага комбинирана неоперативна методика за отстраняване на хемороиди. В зависимост от степента им на развитие специалистът може да използва инфрачервена коагулация, радиочестотна технология или латексна лигатура. В резултат – хемороидалният възел „изсъхва” и изпада сам до 10 дни. През това време не се налага каквото и да е ограничение в ежедневието ви, нито болнични. Вие можете да шофирате, да работите, да се забавлявате. Обадете се в ОН КЛИНИК и направете крачката към усмихнатото си ежедневие!

Затова не проявявайте пасивност! Консултирайте се с квалифициран проктолог още при първите съмнения. В цял свят ОН КЛИНИК е водещ медицински център  за премахване на хемороиди без операция. Клиниката разполага с 3 филиала в България – София, Варна и Бургас.

Не отлагай проблема, отърви се от дискомфорта навреме.

Защо да избереш Он клиник?

– международна, престижна верига от клиники с над 140 филиала по целия свят

– огромен клиничен опит, над 2 милиона пациенти

– безспорно високо качество и реално приложение на най-съвременните медицински методи

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации