Nokian Tyres Ironman 70.3 Финландия, което се провежда на 29 юни, ще събере хиляди спортни ентусиасти, запалени по триатлона, както и техните екипи в Лахти, Финландия. Можете да следите напълно разпродаденото състезание на живо на мястото на събитието или онлайн.

Ironman се проведе за пръв път във Финландия миналата година. Изключително популярното състезание бе разпродадено напълно и тази година, така че в Лахти се очакват 2000 състезатели по триатлон от цял свят.

Особеност на това състезание е неговото късно време на тръгване: участниците ще финишират под среднощното слънце – след като са плували, карали колело и тичали общо 70.3 мили (113 километра).

 

Nokian Tyres продължава да бъде основен партньор на събитието. Сътрудничеството е отличен начин за насърчаване радостта от движението – както за любители, така и за професионални спортисти. Усещането за единност и взаимопомощ, присъщи за общността на любителите на триатлона, както и желанието да предизвикваш себе си, са също основни ценности в организационната култура на Nokian Tyres.

 

 “Миналогодишното събитие беше много успешно и много добре представи Nokian Tyres пред световната общност на ентусиастите по физически упражнения и на открито. Събитието е също така отличен начин да насърчим екипа и партньорите си да се грижат за здравето си, а дори и да ги предизвикаме да преодолеят собствените си ограничения.”, казва Анти-Юси Татонен, вицепрезидент маркетинг на Nokian Tyres.

 

Насърчени от работодателя

 

Няколко служители на Nokian Tyres ще участват, включително президента и главен изпълнителен директор. Един от участниците е Кале Микконен, бивш състезател по кану-каяк, който работи като техник за разработване на продукти. Микконен е прекарал години състезавайки се на най-високо спортно ниво и е прекратил кариерата си след участието си в олимпийските игри в Пекин през 2008 г.

 

Той е опитал триатлон за пръв път миналата година по време на традиционния “Триатлон Hakkapeliitta” организиран от Nokian Tyres.

 “Липсва ми натоварването и целите, които имах като професионален атлет, дори и когато резултатите са вече без значение. Отправил съм се към Ironman в Лахти изпълнен с ентусиазъм и любопитство – искам да видя предизвикателствата, които ще ни поднесе този ден.”, казва Микконен.

 

Упражненията са се превърнали в начин за живот за Микконен, и по този начин той поддържа здравето си и стабилния си семеен живот. Той често се възползва от разнообразните възможности за физически упражнения, които му се предлагат от работодателя и участва във фирмените събития винаги когато има възможност.

 

„Редовно правя упражнения и високо ценят това, че работодателят ми насърчава активния начин на живот и предоставя възможност за участие. Също така обичам да спортувам и да излизам с децата ми, учейки ги за основите на активния начин на живот.“

 

Да тичаш с автомобилна гума

Технологичния предприемач Юси Калионеми, член на екипа на Nokian Tyres, ще добави интересен нюанс на събитието. Той възнамерява да носи гума на гърба си за частта с бягане, която е 21 километра.

 

Триатлонът в Лахти е част от подготовката на Калионеми за интересния опит през следващата есен, в който той и Nokian Tyres обединяват усилия за нов Световен рекорд на Гинес. Целта е да бъде избутана кола, която тежи 1 тон и 880 килограма, и която се движи с гуми Nokian Tyres за една миля, за да бъде подобрен съществуващия рекорд.

 

Подобряването на рекорда изисква голяма увереност в собствените си способности и кураж да опиташ нещо ново и различно. Същото креативно, непреклонно отношение са сред крайъгълните камъни, на които се дължи растежът и успехът на скандинавския производител на гуми.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации