Toyota Supra, особено четвърто поколение (А80), през годините се превърна в истинска легенда и любима кола на автомобилните ентусиасти.

Огромният потенциал за тунинговане и заводските 276-325 к.с., който колата притежава, бяха ключов фактор в това, колата да се превърне в любимото бяло платно за творене на всеки желаещ.

След дълга пауза от производство, Supra се завърна през 2019 година с изцяло променен дизайн и нови вътрешности.
Колата споделя повечето от частите си с BMW Z4 и седи на нейната платформа.
Това и външният вид на колата, разпалват ожесточени дебати, дали това е „истинска“ Supra и дали в старанието си, Toyota не са се отдалечили прекалено много от корените на модела.

Колко мощна е всъщност новата Supra ?

Този въпрос са си задали и момчетата от Car Throttle и вместо да спекулират излишно или да вярват на официално посочените данни, те взимат нещата в свой ръце и правят дино тест на автомобила.

Резултатите са изненадващи, като колата показва 376 конски сили и 555 Нм въртящ момент, вместо официално оповестените 335 коня и 500 Нм.

Друго интересно нещо, което показват британците е, скритият потенциал на колата да бъде подобрена, точно както нейният предшественик, тя е бяло платно на което смело може да развихрите въображението си.

Във видеото може да видите, по-детайлно обяснение на потенциала на колата и самият дино тест.