BT62 е колата, която трябва да възроди Brabham, а цената на хиперавтомобила е над 1 милион британски лири. Интересът към BT62 е повече от сериозен, но важна стъпка от развитието на марката ще е очертаващата се състезателна програма.

BT62 се сглобява в Австралия, задвижва се от V8 двигател с мощност 700 конски сили и вече е потвърдено, че на 9-10 ноември ще запише състезателния си дебют на класическото трасе „Брандс Хеч”. Все още не се знае кой ще пилотира BT62, който ще се появи на финала на британския пистов шампионат за издръжливост.

Защо тази новина с национално значение е толкова важна? Защото първо стартът на „Брандс Хеч” ще отбележи завръщането на Brabham в моторните спортове за първи път от 1992 година, когато компанията се изтегли от Формула 1.

И второ, началото на тази състезателна програма ще е много важно за това дали Brabham ще се включи в световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман”, където от 2020 година влизат в сила нови технически правила, създадени за състезателни коли, базирани на серийни хиперавтомобили, които заместват сегашните LMP1 прототипи. Ако всичко върви нормално, то бихме могли да очакваме Brabham в Льо Ман през 2022 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации