Има едно градче в Швейцария, в което живеят по-малко от 5000 души и вероятно никога не сте го чували. Но има нещо, с което може да запомните Цуцвил и това е невероятната колекция от над 1100 автомобила, събрани под покрива на Elite Garage. Повечето от тези коли са легенди, голяма част са спортни, не малко са луксозни и класически. Това е една от най-впечатляващите автомобилни колекции в света.

Elite Garage е основан през 1977 г. и е специализиран в продажбите на ексклузивни автомобили. През последните 26 години са продали над 20 000 коли, включващи почти всяка една екзотика, за която се сещате в момента. В историята си над 100 различни Lamborghini Diablo-та намират своя нов собственик, благодарение на Elite Garage. През последните десетилетия Elite Garage се превръща от скромен гараж в компания със спираща дъха площ от 40 000 кв. м., пълна с много редки и екзотични коли.

Част от днешната колекция включват Lamborghini Miura SV, Ferrari F50, два броя Mercedes CLK DTM, Lancia Stratos и Bugatti EB110 SS. Тук са още Audi Sport Quattro – истинската икона на 80-те и първоначално създадена за „Група Б”, Renault Alpine и Ferrari 550 Maranello. През последните 7 години Elite Garage основно се фокусира върху класическите автомобили, като затова голяма част от колекцията са точно такива.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации