Автомобилната индустрия е изключително бързо развиваща се, затова не е чудно, че непрекъснато се случват промени. Очаква се в най-близко време някои части на колите, които сме считали за задължителни и за неизменна част от возилото, скоро да останат в миналото.

Разказваме ви за три от тях.

Ключът, с който се стартира мотора.

Колкото и да е невероятно, когато се качваме в колата скоро няма да имаме нужда от ключ. Повечето от сериозните компании вече инсталират системи за безключов достъп и запалване на мотора. Американският производител Tesla стига още по-далеч, правейки система, благодарение на която колата „познава“ собственика по лицето и му отваря.

Ръчните стъклоподемници.

За тях даже можем да кажем, че вече са в миналото. Само най-евтините и стари коли имат ръчки, които се въртят, за да се свали или вдигне прозореца.  Масово автомобилите са снабдени с електрически прозорци, които се отварят и затварят с копче.

Огледалата за обратно виждане.

За тях се смята, че са много важни за безопасното шофиране. Скоро обаче те няма да бъдат нужни. Lexus беше първия бранд, който сложи камери вместо стандартни огледала за обратно виждане. Това нововъведение беше одобрено от японските власти и се смята за изключително полезно и функционално.

Към тези три неща можем да добавим и ръчната скоростна кутия, макар че знаем, че тя има много почитатели. Автоматиците обаче навлизат все по-масово и се очаква през следващите години да доминират по пътищата, а сменяте на скорости да остане в историята.

Светът се променя, автомобилите – също. Ето защо трябва да очакваме много нововъведения, а с тяхното внедряване, старите неща малко по малко отиват в миналото. Процесът е напълно естествен и не бива да ни учудва. Преди 30 години не можехме да си представим, че ще имаме телефон, който да е навсякъде с нас, а сега мобилните телефони са повече от компютри, нали?

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации