Цените на употребявани електрически автомобили и на хибриди рязко са се увеличили. И така, те последваха направлението при колите с двигатели с вътрешно горене, които също поскъпват, споделят от iSeeCars.

Общо взето, втора ръка коли са по-скъпи с около 5000 долара от преди година, въпреки че през месеците април и май е отчетен лек спад. Причините са добре известни на всички – от началото на пандемията Covid-19 темповете на производство на нови автомобили спада драстично, като автомобилната индустрия се бори да отговори на търсенето, принуждавайки хората да взимат коли на старо.

Специалистите от iSeeCars са разгледали продажбите на 2 милиона утопребявани автомобили в САЩ на възраст от 1 до 5 години. Определено е, че високите цени на горивото карат шофьорите да търсят електрически и хибридни автомобили, което води до увеличение на цените им. При електромобилите е с около 37,7%, а при хибридите – 33,2%.

Втора ръка хибриди и електромобили поскъпнаха рязко - ford1

Има няколко учудващи случая. Дилърът във Флорида продава втора ръка Ford F-150 Lightning за 193 988 долара – това е с над 100 000 повече от цената, която марката предствя за модела като нов – 90 874 долара. Експерти на търговското представителство, което предлага автомобила, оправдаха голямата сума с голямото търсене на електрическия пикап.

Показания за продажба екземпляр има един собственк, което разбира се го прави „употребявана” кола. Пикапът е изминал около 139 км, като е боядисван в Iced Blue Silver Metallic. Това е безплатен цвят за най-високото ниво на оборудване – Platinium.

Втора ръка хибриди и електромобили поскъпнаха рязко - ford2

Функции като Ford Co-Pilot360 и B&Q стерео също са обикновени за този Ford F-150 Lightning Platinum, но дори с тях чисто нов пикап би трябвало да струва около 92 669 долара. Проблемът е, че почти няма шанс да бъде открит такъв модел в продажба, тъй като целият му тираж беше изкупен още преди да се появи при дилърите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации