В Nissan полагат сериозни усилия, за да продължат успеха, постигнат от Leaf – първият електромобил, постигнал 400 000 продажби в глобален мащаб. Така от 2010 насам Nissan успя да си изгради имидж на пионер в налагането на електромобилите и естествено не иска да губи аванса си пред конкуренцията.

Сега идва ред на нов електрически SUV, който ще е голяма новина на постоянно развиващия се пазар на SUV/кросоувър моделите в световен мащаб. Премиерата на новия модел ще е в близко бъдеще, а засега готовият електромобил е бил показан само на американските дилъри на марката. Това е станало през август и е логично да очакваме, че навлизането на пазара на новия електромобил ще е точно в Щатите.

В момента информацията за новия модел е повече от скромна – знае се, че пробегът му с едно зареждане ще е малко над 480 километра, което ще му позволи да се бори с най-добрите по този показател в момента – Tesla Model X и Jaguar I-Pace.
Освен това, очаква се, че ускорението от 0 до 96 км/ч ще отнеме на новия Nissan по-малко от 5 секунди.

Тази информация ни връща към премиерата на концепта iMx (на снимката) на салона в Токио през 2017 година, тъй като се предполага, че серийният модел е базиран точно на него.

Дилъри, участвали в срещата потвърдиха, че пропорциите на новия електрически SUV са една от най-впечатляващите му черти – размери като на популярния Rogue, т.е близки до тези на X-Trail и пространство в купето като при позабравения, но внушителен Murano.

Очаква се, че новият модел ще бъде представен до средата на 2021 година и ще е част от новата гама електромобили на Nissan, която ще включва 8 модела и ще бъде лансирана в следващите няколко години.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации