Маркус Дюсман от BMW почти сигурно ще е новият главен изпълнителен директор на Audi, съобщи Frankfurter Allgemeine Zeitung през уикенда, като цитира анонимен източник. Очаква се, че Дюсман ще поеме поста на 1 април, след като в BMW се отказаха от опитите си да го задържат в компанията, където той досега се занимаваше с развитието на двигателите и отношенията с доставчиците на гиганта.

Според изданието, напускането на Дюсман ще е една от темите, които в близко бъдеще ще обсъжда борда на директорите на BMW.

VW Group полага сериозни усилия, за да се насочи към технологии, осигуряващи по-чисти двигатели, а шефът на Audi Руперт Щадлер временно напусна поста си, тъй като през юни беше арестуван в хода на разследването на скандала с вредните емисии, стартирал още през 2015 година с „Дизелгейт” в Щатите.

През юли от VW обявиха, че Дюсман ще оглави Audi, когато обаче е свободен да премине в компанията. Това ще е вторият значим трансфер на мениджър от BMW, като през юли 2015 Херберт Дийс напусна баварците заради лидерската позиция във VW Group.

Договорът на Дюсман с BMW е до 30 септември 2019 и в него има клауза за ограничение по отношение работа в конкурентна компания, като това е стандартна практика за членовете на борда на директорите на фирмата. От BMW потвърдиха, че Дюсман вече е информирал шефовете си, че няма да продължи договора си по „лични причини”.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации