Новият договор на Макс Верстапен с Red Bull ще го нареди сред най-добре платените пилоти във Формула 1, съобщи анонимен източник, запознат със сделката. Естествено, нито Макс, нито от тима са коментирали финансовата страна на договора, като потвърждение за тези пари обикновено идва на следващата година, когато финансовите отчети на отборите биват публикувани.

Макс удължи контракта си с бившите шампиони до края на 2023 година, като първоначално се появи информация, че заплатата му е увеличена от 12 на 16 милиона долара.

Но в Италия се появиха слухове, че всъщност парите са много повече.

„До вчера Верстапен се състезаваше едва ли не за без пари, а вече ще печели колкото четирикратен световен шампион”, е точният цитат на източника от лагера на Макс, който обаче остава анонимен.

Единственият 4-кратен световен шампион във Формула 1 е Себастиан Фетел, а по непотвърдена информация заплатата му във Ferrari е 40 милиона долара на сезон. Повече получава само 6-кратният световен шампион Люис Хамилтън, чийто договор с Mercedes изтича в края на 2020.

Доскоро в Red Bull залагаха на по-различна схема на заплащане на пилотите – по-ниска заплата, но по-големи в сравнение с другите отбори премии и бонуси за спечелени точки и победи. Заради Макс обаче тази схема е била променена, тъй като възможността холандецът да поеме към Mercedes е била оценена като много сериозна.

Освен това, съществена част от новата заплата на Верстапен се поема от Honda – японците най-вероятно ще останат в спорта и след 2021 година, но се смята, че са поставили условие на Red Bull тимът да е претендент за световната титла още този сезон.

Наскоро моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко заяви, че от Honda изрично са настоявали Макс да се обвърже дългосрочно с тима, за да има по-сериозен потенциал в партньорството им.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации