Целта пред заводския тим на Hyundai в световния рали шампионат тази година ще са титлите при пилотите и конструкторите, обяви шефът на отбора Андреа Адамо при представянето на i20 Coupe WRC и пилотите на компанията за предстоящата кампания.

И тази година Hyundai ще участва с три коли във всичките 13 ралита, като за тима ще карат първите двама в класирането за миналия сезон – шампионът Ойт Танак и подгласникът му Тиери Нювил.

Естонецът реши да напусне Toyota броени дни, след като взе титлата, а в Hyundai ще му партнират и Себастиен Льоб и Дани Сордо, които си делят третата кола – 6 ралита за 9-кратния световен шампион и 7 за испанеца.

Hyundai спечели световната титла при конструкторите в WRC миналата година, но Нювил остана на 36 точки зад Танак в битката в индивидуалното класиране.

„За нас 2019 беше изключително успешна, но за 2020 всичко започва от нулата – обясни Адамо. – Целта ни е ясна: да се борим за победата във всяко едно рали от календара и ще преследваме титлите при пилотите и конструкторите. Наясно сме, че конкуренцията ще е жестока, така че трябваше да се подготвим максимално добре по отношение развитието на колата за новия сезон.”

Танак направи първия си тест с i20 през декември, а сега той и колегите му записаха последните си приготовления за рали „Монте Карло”.