Желанието на германската автомобилна индустрия да надвие Tesla при електрическите автомобили няма да се осъществи поне засега. Volkswagen и Mercedes-Benz дават крачка назад.

VW планира да забави своя ключов флагмански електрически проект Trinity с най-малко две години заради софтуерни проблеми. Mercedes пък намали цените на своя електрически EQS в Китай с около $33 000, след като прецени погрешно пазара.

„Германските автомобилни производители обявиха смели цели за електрификация, но очевидно нещата няма да се получат, както са очаквали. Предстои им дълъг път“, каза Майкъл Дийн от Bloomberg Intelligence.

BMW, Mercedes и VW наливат повече от 100 милиарда евро в разширяване на изцяло нова инфраструктура от платформи, заводи за батерии и софтуер, за да произвеждат ново поколение електромобили. Надеждата е, че в някакъв момент конкуренцията на Tesla ще бъде преборена.

„От хардуерна гледна точка не бих имал никакви съмнения, че те могат да правят превъзходни коли“, каза Аксел Шмид, ръководител на автомобилния отдел в консултантската фирма за управление Accenture. „Но може ли сложността и качеството, необходими за софтуера, да бъдат овладени от 120-годишен хардуер? Не съм толкова сигурен“, допълва той.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации