Милиардер „издаде” серийния Aston Martin Valkyrie

11 October 2018 08:40
Милиардер „издаде” серийния Aston Martin Valkyrie
Милиардер „издаде” серийния Aston Martin ValkyrieМилиардер „издаде” серийния Aston Martin Valkyrie
Прочетете повече за:
Aston MartinValjyrie
Японският милиардер Юсаку Маедзава публикува в своя акаунт в Twitter снимка, на които най-вероятно се вижда серийния вариант на хиперколата Aston Martin Valkyrie. Фотографията най-вероятно е направена в техническия център на британския производител по време уточняване на спецификациите, искани от японеца.

Автомобилът се различава от показаните през лятото на тази година скици по двойния си сплитер, по закрепването на вратите, както и по дизайна на колелата. Няма да има промени в задвижването на хиперколата, което е поверено на хибриден силов агрегат. В неговата основа ще бъде рекорден по мощност атмосферен V12 мотор, разработен от Cosworth.

Неговият обем е 6,5 литра, като развива 1146 к.с. Електрическите компоненти на суперхибрида са дело на хърватската компания Rimac, докато 7-степенната роботизирана трансмидия е на Ricardo. При нея предавките могат да се сменят от волана.

Шасито и каросерията на Aston Martin Valkyrie ще бъдат от карбон, като дори фаровете и емблемата Aston Martin са максимално олекотони. Хиперколата е така проектирана, че да генерира притискателна сила от 1814 кг.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ