Електрическа Toyota ще покорява Луната

14 March 2019 11:11
Електрическа Toyota ще покорява Луната
Електрическа Toyota ще покорява ЛунатаЕлектрическа Toyota ще покорява ЛунатаЕлектрическа Toyota ще покорява Луната
Прочетете повече за:
Toyota. луноходКосмос

"Един свят не стига" - така се казва един от филмите за Джеймс Бонд, но в случая не става дума за тайния агент на британските служби, а за най-новата разработка на компанията Toyota. Това е електрически всъдеход, с който трябва да бъдат покоряване други светове.


И това не е фантастика, а напълно реален проект, в който Toyota си партнира с Японската агенция за космически изследвания (JAXA). Създаденото превозно средство ще се управлява от човек, като идеята е той да бъде изстрелян в Космоса през 2039 г.

 

Японският луноход е дълъг 6 метра, като погледнат отпред напомня на кросоувъра FJ Crusier, но всичко останало е като от фантастичен филм. В машината могат да се возят до 4 космонавта, като вътрешният обем е 13 куб. метра. Задвижването ще става със свръх-ефективни елементи, които ще бъдат използвани също за земни автомобили и други превозни средства.

 

Подобно решение ще намали теглото на лунния всъдеход, което съответно ще позволи по-лесно то да бъде транспортирано. От друга страна, агрегатите ще осигуряват над 10 000 км пробег, което е достатъчно да се обиколи Луната по нейния екватор.

 

"В рамките на нашия проект ще използваме технологиите на Toyota в областта на мобилността, които ще ни позволят да направим възможно най-подробни изследвания на повърхността на Луната", коментира президентът на Японската агенция за космически изследвания Хироши Ямакава.Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ