Maserati няма да прави по-малки модели

12 June 2019 13:50
Maserati няма да прави по-малки модели
Прочетете повече за:
MaseratiХаролд УестърLevante

Само преди няколко месеца главният изпълнителен директор на Maserati - Харолд Уестър, разкри плановете на производителя, като една от основните новини беше разработката и пускането на пазара на компактен кросоувъра, който да се разположи под Levante в гамата на марката.


Тези намерения на италианците обаче явно са претърпели сериозни промени. Поне това става ясно от интервю на Уестър пред Motor1, в което той е категоричен, че компактните и съответно по-евтини модели ще се отразят негативно върху имиджа на бранда, а също така не носят и печали. Затова, в Maserati нямат намерение да правят по-малки (съответно по-евтини) автомобили от седана Ghibli и от кросоувъра Levante.

 

В случая е ясно, че става дума за имидж, тъй като компактните модели сериозно девалвират една марка и я правят масова. Уестър обаче не пожела да коментира дали наистина Maserati няма да пусне на пазара втори SUV-модел, за който беше обявено, че ще разполага с хибриден силов агрегат и с автопилот от трето ниво.

 

Със сигурност, в близко време време гамата на марката ще бъде попълнена с купето Alfieri. Дебютът на модела, който трябва да замени остарялото GranTurismo (съответно ще има и открита версия за заместник на GranCabrio), ще се състои на автосалона в Женева през 2020 г., а продажбите ще стартират през 2021 г.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ