Шефът на Toyota пробва бъдещата хиперкола (ВИДЕО)

18 June 2019 10:26
Шефът на Toyota пробва бъдещата хиперкола (ВИДЕО)
Шефът на Toyota пробва бъдещата хиперкола (ВИДЕО)Шефът на Toyota пробва бъдещата хиперкола (ВИДЕО)
Прочетете повече за:
ToyotaGR Super SportАкио Тойода

Само преди дни от Toyota потвърдиха, че работят върху хиперкола, която ще развива мощност от близо 1000 к.с. и ще струва около 1 млн. долара. Моделът засега носи името GR Super Sport, като е в процес на активна разработка.

Автомобилът ще излезе в две версии, като състезателна, която ще участва в неотдавна създадения от FIA клас за хиперколи в световния шампионат за издръжливост (World Endurance Championship), който ще се появи догодина. Вторият вариант ще бъде предназначен за движение по обществени пътища.

Двете версии ще се покриват до голяма степен. Прототип на модела беше забелязан на пистата "Фуджи", като е добре маскиран с камуфлаж. Зад волана му обаче беше не някой от тестовите пилоти на Toyota, а генералният директор и президент на компанията Акио Тойода.

 Във видеото се вижда, как босът на японския производител получава съвети от бившия пилот във Формула 1 - Камуи Кобаяши, който през уикенда взе участие и завърши втори в "24 часа на Льо Ман" именно с тима на Toyota.

Очаква се, бъдещата хиперкола на японците да стане "духовен наследник" на концепта TS020 GT-One от края на 90-те години. Автомобилът ще получи хибриден агрегат, в която бензиновият двигател ще развива 750 к.с., а електромоторите ще осигуряват 270 к.с.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ