Huracan е №1 за Lamborghini

16 October 2019 07:18
Huracan е №1 за Lamborghini
Източник: Lamborghini
Huracan е №1 за LamborghiniHuracan е №1 за LamborghiniHuracan е №1 за LamborghiniHuracan е №1 за LamborghiniHuracan е №1 за Lamborghini
Lamborghini официално обяви, че компанията е произвела точно 14 022 бройки от модела Huracan от лансирането на модела през 2014 година. С този резултат Huracan се изравни със своя предшественик – Gallardo, при който обаче тези бройки постигнати за двойно по-дълъг период – 10 години – от 2003 до 2013 година.

Причините са нарасналото търсене на продукцията на Lamborghini, по-достъпните версии на модела и ускоряване на производството в компанията, управлявана от бившия шеф на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали.

Huracan е един от най-популярните суперавтомобили, предлага се с атмосферен V10 двигател – екзотика във времената на все по-затягащи се правила за вредните емисии.

Компанията предлага Huracan като купе или кабрио, както и със задно или предаване 4х4. Най-новият вариант на модела – Evo, е с мощност 631 конски сили, колкото е и на Performante, като е и със завиващи задни колела за по-добра маневреност и стабилност.

За първите шест месеца на тази година продажбите на Lamborghini са 4553 коли, като 1211 от тях са Huracan. От компанията обявиха, че в сравнение със същия период на миналата година увеличението е 96 процента.

Huracan №14 022 е поръчан от купувач в Южна Корея, а според анализаторите до края на жизнения си цикъл моделът може да постигне двойно повече продажби в сравнение с Gallardo.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ