Идва фейслифт на Hyundai i30 N

17 October 2019 10:56
Идва фейслифт на Hyundai i30 N
Източник: TopGear
Появата на Hyundai i30 N на европейската сцена на хотхеч моделите се оказа важно събитие с оглед на това колко бързо корейският автомобил набра популярност. Както и високи оценки за представянето си на пътя. А и беше нормално да очакваме лансирането на такъв модел, който да направи връзката между масовото производство на корейския гигант и сериозните състезателни програми в WRC и WTCR.

Фейслифтът и промените по i30 N би трябвало да станат факт догодина, а предсерийните прототипи вече участват в сериозна тестова програма. Шпионските кадри не са особено информативни, но със сигурност ще има промени във „физиономията” на колата, както и нови по-тънки LED фарове, нов модел лети джанти, както и по-големи ауспухови накрайници отзад.

В техническо отношение промените по i30 N няма да са големи, но се очаква, че клиентите вече ще могат да си поръчват и нова трансмисия с два съединителя, като автоматикът ще се предлага като алтернатива на 6-степенната механична кутия.

Все още не се знае дали ще има увеличение на мощността на 2-литровия бензинов турбо мотор, но е логично с оглед на повишаването на мощността при всички последни версии на моделите, с които i30 N си съперници.

Ще е интересно и да видим как ще се справят конструкторите на Hyundai и N подразделението с основната слабост на спортния модел – теглото от 1429 кг, което осезаемо се усеща при по-сериозни натоварвания и агресивно шофиране.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ