Верн: Логично е Хамилтън да дойде във Формула Е

21 October 2019 06:14
Верн: Логично е Хамилтън да дойде във Формула Е
Източник: Mercedes
Двукратният световен шампион във Формула Е Жан-Ерик Верн заяви, че ще е „логична стъпка” за Люис Хамилтън да продължи кариерата си в шампионата с електрически формули. Британецът има пет световни титли във Формула 1, сега е близо до шестата и е най-активният сред колегите си по темата за опазване на околната среда.

Миналата седмица Люис посъветва последователите си в Instagram да се замислят как действията им се отразяват на околната среда и ги посъветва да променят диетата си, за да спомогнат в битката с парниковите газове.

Верн е действащият шампион във Формула Е, а от шестия сезон Mercedes също ще участва в тази надпревара и французинът обясни, че е „напълно съгласен” с мнението на Хамилтън.

„Честно казано, преди 2 години нямаше да се съглася с Люис – заяви Верн. – Но днес знам много повече за опазването на околната среда, благодарение на хора като Хамилтън, както и на много други спортисти от цял свят.

„На 100 процента съм съгласен с него, искам да постигна повече във Формула Е, за да мога също като него да изказвам мнение.

„Люис дори продаде реактивния си самолет, той е наясно с проблемите, които хората създават. Може би много хора го критикуват заради това, че се състезава с бензинов автомобил, тъй като Формула 1 замърсява много повече от другите спортове.”

Наскоро шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф заяви, че ако иска, Хамилтън може да пробва болида на германците за Формула Е.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ