Nissan Ariya няма да стане Infiniti

12 December 2019 08:21
Nissan Ariya няма да стане Infiniti
Nissan Ariya няма да стане InfinitiNissan Ariya няма да стане InfinitiNissan Ariya няма да стане Infiniti
Прочетете повече за:
NissanAriyaелектромобил

Компанията Nissan разкри плановете си за новия електрически кросовър Ariya, който досега е само концептуален модел, но се предвижда да излезе и в серийно производство.


Първоначална японците планираха Ariya да премине под луксозната марката Infiniti, тъй като цената му е доста висока - между 50 000 и 70 000 евро. Този вариант обаче отпада, тъй като Infiniti напуска пазарите на Западна Европа, а кросоувърът е предназначен и за тях.

 

В крайна сметка Ariya ще се предлага под марката Nissan, като заради спадналите с 25% продажби на японската компания с разработката на платформата за серийния модел ще се заеме партньорът Renault. Ако се съди по външния вид, Ariya малко ще напомня на популярния Nissan X-Trail, но заради цената и задвижването двата модела няма да се конкурират.

 

През последните години Nissan загуби позициите си на един от водещите производители на електромобили и новият Ariya трябва да помогне за възвръщането им. Той ще се конкурира с Mazda MX-30. Volkswagen ID.4, Tesla Model Y, като ще получи най-модерните технологии. А цената му ще е доста висока, за да може да се реализира голяма печалба от продажбите му.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ