Polestar стартира производство в Китай

24 March 2020 09:24
Polestar стартира производство в Китай
Източник: Polestar
Polestar стартира производство в КитайPolestar стартира производство в КитайPolestar стартира производство в КитайPolestar стартира производство в КитайPolestar стартира производство в Китай
Polestar обяви официалния старт на електромобила на марката – Polestar 2, който беше представен още през февруари миналата година. А интересното е, че производството стартира в Китай, където епидемията от Covid-19 вече отшумява.

Заводът, в който започва производството на Polestar 2официално е част от Geely, а марката за спортни хибриди и електромобили също е под шапката на китайския гигант.

От Китай Polestar 2 ще се изнася за десетки пазари в Европа и Северна Америка, като дилърите на марката вече приемат поръчки за електромобила с мощност 408 конски сили. Първите доставки за Европа ще станат факт през лятото.

Polestar 2 трябва да е първият сериозен съперник на Tesla Model 3 не само на територията на Стария континент, а базовата му цена ще е 39 900 евро без отстъпките.

Фастбекът се задвижва от два електромотора с обща мощност 408 конски сили, а въртящият им момент е 660 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,7 секунди, пробегът с едно зареждане – почти 500 км.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ